Tidigare liv – minnen eller fantasier?

Skeptikern kan nog lätt avfärda upplevelsen under en hypnos-session som en släng av överdriven fantasi. Det är lätt att förstå att man tänker så om man själv inte har provat den här metoden. Det jag brukar säga till mina klienter är att det är upp till var och en att definiera sin egen upplevelse – kanske handlar det om att man under hypnosen kommer i kontakt med sitt undermedvetna som projicerar bilder och händelser i sinnet som ett symbolspråk att tolka och tyda? Man behöver inte tro på reinkarnation för att få ut något av det här, man kan välja att se det som att det undermedvetna skapar en historia som ger ledtrådar till en större förståelse av nuet.

Jag brukar förklara hur jag själv ser på det man upplever under en tidigare-liv-hypnos. Det du upplever är inte alltid kristallklart (i full HD med ljud och bild som en film som spelas upp) – ibland kommer informationen som en förnimmelse eller att man plötsligt bara vet vad en situation handlar om. Men det påminner inte alls om upplevelser man har när man drömmer – drömmar kan vara så röriga och hoppa än hit och dit, platser och personer ur ens liv blandas huller om buller och saker och ting hänger inte ihop i en logisk ordning. Det är också stor skillnad på hur man upplever en dröm och ett minne. När jag minns något framkallar det ofta en fysisk känsla i kroppen – jag är där, tillbaka på platsen för händelsen, och upplever det lika mycket i kroppen som för mitt inre. Minnen framkallar ofta starka känslor – lycka, rädsla osv och de ”känns” annorlunda än drömmar. Du brukar väl ganska sällan blanda ihop dina nattliga drömmar med faktiska minnen, eller hur? Då kommer du också kunna avgöra om det är minnen, fantasier eller drömmar du är med om under vår session.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *